© 2019 door www.creartive.be

February 24, 2017

February 15, 2017

February 8, 2017

January 31, 2017

Please reload

Recente berichten

My Father La Antiguedad Review

February 5, 2017

1/1
Please reload

Uitgelichte berichten

Humidex applicatie review

February 24, 2017

 

Iedereen heeft zijn eigen manier van sigaren roken. Maar de ene is er iets intensiever of bewuster mee bezig dan de andere. Zo is het bijhouden van een notaboekje voor velen een essentieel deel van het sigarenroken. Dit om bijvoorbeeld een beoordeling van de sigaar te kunnen bijhouden en enkele nota's te kunnen bijhouden hierover. Zo is het wel handig dat je een jaartje later niet met dezelfde sigaar opnieuw thuis komt die in feite niet zo bij je geliefde smaakpatroon paste.
Vandaag de dag hebben tal van applicaties de plaats van het notaboekje ingenomen. Humidex is hier een mooi voorbeeld van. Handigheid van deze applicaties is dat ze je ook de mogelijkheid bieden om je "stock" bij te houden.

De applicatie is enkel beschikbaar via de Apple Applicatie Store en kost 4,99€. Ik probeerde ze de voorbije weken voor jullie uit. Waar het zoals bij veel sigarenapplicaties start is het ingeven van je humidor. Een hele karwei als je met enkele 100en sigaren in je humidor zit en dit heel erg verschillende soorten en merken zijn. De meeste applicaties zijn voorzien van een aardig gevulde sigarencatalogus. Dit bespaart je heel veel tijd om formaten, kleur dekbladen, afkomst,… te gaan opzoeken en ingeven. Bij de Humidex applicatie is dit een zeer uitgebreide catalogus waardoor het aantal manueel in te geven sigaren op zich nog zal meevallen voor de meeste sigarenliefhebbers onder ons. De meeste bekende en zelfs minder gekende merken zijn hierin opgenomen.

Eens je je humidor hebt ingegeven of je hebt een keuze van sigaar gemaakt die je wenst te roken dan kan je hier naar wens een foto van maken en deze opslaan. Je selecteert in de applicatie dat je de sigaar wenst te roken, kiest de geschatte tijd dat dit in beslag zal nemen ongeveer en je krijgt een schematische voorstelling van een sigaar te zien in zijn gebruikelijke drie delen. Hier kan je op ieder ogenblik nota’s aan toevoegen. Ook kan je een smakenwiel opmaken om op die manier een mooie weergave te krijgen van het smaakprofiel.

 

 

Her en der schuilen helaas nog enkele foutjes in de Humidex applicatie. Zo kan je wel de gegevens die je bij hield van je sigaren met verschillende apparaten synchroniseren, bijvoorbeeld tussen je Iphone & Ipad. Helaas vergeet hij dan heel wat gegevens over te dragen van het ene naar het andere apparaat. Het maken van een foto voor de gekozen sigaar op een iPad lukt ook niet best. De applicatie kan de foto niet op de correcte plaats stellen waardoor je maar een deeltje van je foto te zien krijgt.
De mogelijkheid om je beoordeling te kunnen afdrukken of exporteren in PDF bijvoorbeeld was dan weer een leuke extra geweest die we ook niet terugvinden in de applicatie.

Dit is een applicatie met een zeer goede catalogus en leuek mogelijkheden die je in andere vergelijkbare applicaties niet terug kan vinden. Het mist enkele kleine functies die de gebruikservaring nog ten goede zouden komen en her en der schuilen nog enkele vervelende foutjes.

 

www.humidexapp.com
 

Delen via Facebook
Delen via Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square