© 2019 door www.creartive.be

February 24, 2017

February 15, 2017

February 8, 2017

January 31, 2017

Please reload

Recente berichten

My Father La Antiguedad Review

February 5, 2017

1/1
Please reload

Uitgelichte berichten

Davidoff Damajagua

February 15, 2017

Davidoff zet zijn samenwerkingen met getalenteerde artiesten en ambachtslieden van over de hele wereld verder. De Damajagua humidor is een samenwerking met de Franse artieste Rose Saneuil. Rose Saneuil is gespecialiseerd in inlegwerk en heeft haar kennis gedeeld om dit meesterwerk te kunnen maken.

 

Damajagua is een streek in het noordwesten van de Dominicaanse Republiek. Een beboste oase die perfect is gebleken voor het kweken van hun beste tabak. Het binnengoed wordt er sinds 2002 gecultiveerd. Door het vochtige klimaat en een perfect PH gebalanceerde grond, geholpen door het pure water uit de bossen, worden de tabaksbladeren rood van kleur en hebben een zoete nasmaak. Doordat de bladeren er weinig licht krijgen zijn ze dun, mild van sterkte en zijn ze een zoete, romige tabak. Het was deze streek die de inspiratie is geworden voor Rose Saneuil voor het maken van de humidor. De vele kleuren van de jungle, de fauna en de flora.

 

Voor de humidor zijn 25 materialen geselecteerd om dit meesterwerk te kunnen maken. Onder andere tabaksbladeren van de Damajaguan streek. Ze leerde hoe ze de tabak kon behandelen en samenstellen met de andere materialen zoals hout van peer en walnootbomen, leder, stro,…

De humidor heeft een capaciteit van 190 tot 250 sigaren. De binnenzijde is gemaakt van Gabon hout uit centraal west Afrika. De humidor zal beschikbaar zijn in de Davidoff winkels eind april 2017.

De eerste van 20 gelimiteerde edities zal voorgesteld worden op het Procigar festival deze week.

 

 

Wat de Damajagua sigaren betreft…

 

Ondanks dat er 5 verschillende Visus tabaksoorten in het binnengoed zitten is de sigaar zeer gebalanceerd met een complexe en rijke nasmaak. De tabak van de Damajagua is gekend voor zijn aangename zoete smaak, samen met de smaak van eikenhout en zoete maïs. Het glanzende en nerfloze dekblad, van „Habano” zaad uit Ecuador geeft nog een extra crème smaak aan het geheel.

 

Benieuwd of ze de Davidoff Yamasa kan evenaren…

Delen via Facebook
Delen via Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square