© 2019 door www.creartive.be

February 24, 2017

February 15, 2017

February 8, 2017

January 31, 2017

Please reload

Recente berichten

My Father La Antiguedad Review

February 5, 2017

1/1
Please reload

Uitgelichte berichten

Quesada Oktoberfest 2016 Kaiser Ludwig review

February 12, 2017

 

 

Het is dan misschien niet de tijd van het jaar om een review te gaan schrijven over deze maar waarom ook niet? Oktoberfest is één van de grootste festivals in de wereld. Het jaarlijkse gebeuren lokt miljoenen bezoekers van over de hele wereld om het speciaal hiervoor gebrouwen bier te gaan consumeren. Het festival duurt 16 tot 18 dagen afhankelijk wanneer de eerste zondag van oktober valt. 

 

De Quesada familie maakt voor dit jaarlijks evenement een sigaar met tabak van Nicargua en de Dominicaanse Republiek. Dit in een gelimiteerde oplage en wordt elk jaar in de maanden rond de Oktoberfest periode voorgesteld. Bedoeld om een ideale combinatie te zijn met het bier dat er wordt voorgesteld. De eerste maal in 2011 werd de sigaren gemaakt in 2 formaten. Sinds het jaarlijks terugkomen van deze reeks is ze steeds verder uitgebouwd met formaten. Ik probeer de Kaiser Ludwig, een box pressed robusto. 

 

 De sigaar heeft een heel mooi voorkomen. Mooi afgewerkt met een mooi bandje met eronder nog een kleiner waarop het jaar is vermeld. Naar design van de bandjes ziet dit er heel keurig uit. Het is een vrij donkere sigaar. Colorado Maduro blad, één tintje onder de Maduro dekblad kleur. Ook de box pressed vorm ziet er heel aantrekkelijk uit. De sigaar komt heel luxueus over. De sigaar op zich ruikt heel erg naar hout, niet bepaald ceder zoals we vaker treffen maar eerder eik. Ook de aanwezigheid van de geur mout vind je zeker terug.

 

 

Eens de sigaar aangestoken zijn de eerste trekjes vooral eik en toch ook wel een stevige pepersmaak, zwarte peper dan. De peper gaat vrij snel zijn plaats afstaan aan de smaak van eik en mout. Dit blijft de grootste aanwezige smaak in het eerste deel van de sigaar. In het tweede deel tref ik vooral een donkere chocolade smaak, deze neemt de smaak van de eik smaak in en wordt ook lichtjes bitter, smaak vergelijkbaar met het bijten op een koffieboon. De sigaar zet zich vanaf het tweede deel ook wat steviger in. Het laatste deel wordt het iets zoeter, smaak van karamel met ook een smaak van leder sluit de sigaar af.

 

 

 

Ik zou de sigaar zeker nog eens roken. Ik heb ze gecombineerd met een "Piraat" bier maar ik denk dat hij beter samen gaat met een iets zachter biertje. Maar zeker gezien de prijs/kwaliteit en de rooktijd is dit een hele leuke sigaar. Ook door zijn vrij unieke smaken is het leuk om ze eens te proberen. 

 

 

 

 

 

Delen via Facebook
Delen via Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square