© 2019 door www.creartive.be

February 24, 2017

February 15, 2017

February 8, 2017

January 31, 2017

Please reload

Recente berichten

My Father La Antiguedad Review

February 5, 2017

1/1
Please reload

Uitgelichte berichten

My Father La Antiguedad Review

February 5, 2017

 

Voor mijn eerste review in de blog van ons magazine neem ik de La Antiguedad. Een prachtige sigaar van My Father. Ik vind het veilig om te zeggen dat de sigaren van My Father behoren tot de beste ter wereld. Ze hebben steeds een mooie constructie, mooi voorkomen, goede trek, en ze zijn ook voorzien van een grafisch zeer geslaagd sigarenbandje. De La Antiguedad is ontwikkeld door Don Pépin Garcia. Eén van de beste sigaar samenstellers ter wereld en misschien wel mijn persoonlijke favoriet. En neen ik word helaas niet betaald om dit te zeggen. 

 

Het binnengoed van de La Antiguedad is gemaakt met tabak van Cubaans zaad in Nicaragua en is minimum 3 jaar lang gerijpt. Het omblad van Criollo en Corojo uit Nicaragua en het Oscurio dekblad uit Ecuador.

 

De sigaar ruikt heel kruidig en bij het aanvatten van de sigaar is dat ook onmiddellijk te merken. De eerste trekjes overladen je met heel wat kruidige smaken waarvan het vooral peper is die op de lippen blijft hangen. 

Dit gaat vrij snel weer weg. Na een aantal minuten wordt de sigaar zachter en komt vooral de smaak van noten en hout naar voor. Een zeer aanwezig pinda smaak valt me het meeste op. 

 

 

 

In het tweede deel tref je er de pinda nog heel goed, aangevuld met hints van aarde en rode peper maar ze zijn slechts subtiel aanwezig. De smaak is in het tweede deel iets zoeter te noemen.

 

In het derde deel is ook de smaak van koffie aan het pallet toe te voegen. De aanwezige notensmaak is wat van de voorgrond verdwenen. De sigaar krijgt nu ook een stevige nicotine boost waardoor ze vrij zwaar wordt naar het einde toe.

 

 

 

Conclusie: Dit is een zeer aangenaam rokende sigaar. Vrij mooi en vooral gebalanceerd smaakpallet die heel wat liefhebbers zullen weten te appreciëren. Bovendien ziet de sigaar er heel goed uit, trek is uitermate goed, lange rooktijd, brand mooi gelijk weg zonder veel aanpassingen tijdens het roken. Ook de mooie prijs maakt het verhaal volledig. 

 

 

 

Delen via Facebook
Delen via Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square